25. marts 2024

Masser af inspiration til ostebordet

Magasinet Ostekultur er klar med opskrifter på lækre retter med ost, ideer til påskebordet plus masser af andre nyttige tips til alle med hang til ost. Magasinet kan frit downloades her. 

Påsken er over os og for mange mennesker er det ensbetydende med, at der skal ost på bordet.
Men hvordan får man lige komponeret et spændende og lækkert ostebord?

Tja, hvis man har travlt, kan man bruge denne tommelfingerregel: Hvid, gul og blå.
’Med en hvidskimmelost, en fast gul modnet ost en blåskimmelost (fx brie, Vesterhavsost og Danablu) har du en mangfoldighed i farver, konsistenser og smagsretninger. Skal der flere oste på bordet, kan du supplere med en rødkitost. Og derefter oste af fåre- og/eller gedemælk.’

Sådan lyder et af mange tips fra ostekommunikatør Camilla Bojsen-Møller i en artikel i den seneste udgave af magasinet Ostekultur. Magasinet udgives af Mejeriforeningens kampagne Ost & ko, og kan frit downloades her eller på Ost & kos hjemmeside.

Ud over tips til ostebordet rummer magasinet opskrifter på lækre retter med ost – fx ’butter paneer’ og ’burrata med tomat og basilikum’ – beskrivelser af ’6 hotte oste netop’ og et væld af andre artikler, noter og nyttige huskeregler om OST. I alt 44 sider.

 

MERE INFO OM OST, PÅSKE OG OSTEBORDE: 

Den seneste udgave af Ostekultur (PDF)

Læs alle tidligere udgaver af magasinet Ostekultur her.

Artikler om Påskens ostebord og kulturhistorien bag (fra Ost & ko’s hjemmeside):

Guide til ost til påskefrokost

Ostens vej til påskebordet